“PROJECTE DE CRIA I INTRODUCCIÓ DE LA GALLINA AUTÒCTONA VALENCIANA DE CHULILLA"

¿Qui s'ocupa de la conservació dels animals que ens han acompanyat segles en el nostre entorn més directe? La resposta com imaginaràs és difícil... són ben pocs els que s'hi dediquen. De les 5.000 races autòctones que habiten el planeta, 1.500 estan en perill d'extinció, 638 es troben en perill, de les quals estan a Espanya: caprí, bovi, porci, oví i gallines estan en una critica situació.

Cada mes desapareixen 6 races domèstiques autòctones al món.

Cal valorar l'immens i increïble patrimoni que ens aporten les races autòctones, darrere de cada varietat hi ha milers d'anys d'adaptació a un territori, impremta d'unes formes d'hàbits de vida dels nostres avantpassats. La gran majoria de la gent pensa que totes les gallines son iguals i que la varietat de color, formes, plomes, és pur capritxo de la natura. Peró a diferència de la fauna silvestre, els animals domèstics han segut creats per a cobrir les necessitats de les persones durant milers d'anys.

Aquest projecte pretén que als corrals de les nostres comarques, el cant que s'escolte siga el que escoltaven el nostres avantpassats i que estiguem orgullosos de tindre una gallina que és d'esta terra per que no acabe extingint-se.

La CEVA esta immersa des de fa anys en la cria d'aquesta gallina, per tal de distribuir-la a tot aquell que vullga. És la millor forma que no desaparega, que cadascú que tinga il·lusió de tindre gallines que opte per l'autòctona Valenciana.

CONSTRUEIX EL TEU PROPI CORRAL

Galliner abril 2008

Galliner abril 2008

Galliner abril 2008

Galliner abril 2008

Galliner abril 2008