CIRCUIT DE MOTOCROSS A AIELO DE MALFERIT

El passat mes d’abril la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, CEVA, va denunciar públicament i davant nombrosos organismes competents, la destrucció forestal que ha provocat la construcció d’un circuit de motocròs en la serra d’Aielo de Malferit.

 Ara la CEVA té la confirmació documental, a través d’un document emés pel mateix Ajuntament d’Aielo de Malferit i dirigit al jutjat, document signat pel secretari municipal i pel mateix Alcalde, que no existeix cap expedient de la construcció del circuit, per tant, cap llicència que autoritze el seu funcionament.

 

 

El circuit segueix en funcionament i davant la seua il·legalitat, confirmada per l’Alcalde i el Secretari municipal, la CEVA demana que es paralitze la seua activitat i ha sol·licitat al SEPRONA que precinte el circuit. La CEVA considera que no pot ser que qui ha de vetllar per la legalitat la incomplesca de manera tan fragant.

A partir de la informació recabada la CEVA confirma que la restauració de l’abocador s’ha fet mal, no s’ha retirat el material com calia malgrat estar sobre un barranc, els milers de tones de runa s’han recobert de terra amb el consegüent perill de contaminació d’aigües subterrànies, en cap moment s’han retirat els productes contaminants.

 La CEVA demana per començar que es complesca la llei, a l’Ajuntament d’Aielo que pose a disposició de la CEVA la documentació requerida i que restablisca la legalitat, al SEPRONA que clausure tota activitat en el circuit, de fet la CEVA els ha remés la documentació