PARTICIPA AMB EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS CAMPANYA 2012

Malgrat els pocs recursos econòmics amb els quals podem comptar, la CEVA iniciarà, a mitat de juny, les vigilàncies en prevenció i extinció d’incendis forestals, aquest any amb la Conselleria de Governació.

 El que sí que tenim i, així se sentim ben orgullosos, és un cos de voluntaris i voluntàries que des de fa 18 anys participen en les vigilàncies de les serres de les nostres comarques, mitjançant la prevenció i l’extinció dels incendis forestals.

 Aquest any volem animar-vos a tots i a totes a formar part del voluntariat ambiental en PREVENCIÓ d’incendis i així, vetlar pel nostre patrimoni natural.

 Podreu gaudir d’eixides amb els vehicles 4×4 per la comarca de la Vall d’Albaida i també al Comtat, coneixereu gent involucrada amb el medi ambient i mólt més. També participareu amb la integració social de persones amb discapacitats físiques i psíquiques, gràcies al Projecte Trèvol de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

 Si vols participar per primera vegada amb nosaltres, crida al telèfon 962900664 o bé envia’ns un correu a ceva@cevalavall.org.

 Vos esperem.

 Un abraç.

 

Antoni Berenguer

Coordinador Voluntariat Ambiental.

 

NOTA DE PREMSA SOBRE EL CIRCUIT DE MOTOCROSS A AIELO DE MALFERIT

La Vall d’Albaida 2 de maig del 2012

La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, CEVA, vol fer públic la desfeta que l’Ajuntament d’Aielo de Malferit a fet en plena zona forestal, el motiu ha sigut la construcció d’un circuit de motocròs en plena serra, per a fer aquesta infraestructura, s’han tallat una gran quantitat d’arbres, a  més a més s’ha fet just al costat d’un barranc, el barranc de Joncar, prop de la Casa la Por.

 L’excusa per fer aquesta desfeta ha sigut la suposada restauració de l’abocador il·legal que hi havia en la zona. L’abocador era, en teoria, de materials iners, però la Ceva denuncia que no existia cap control dels materials que s’abocaven, per tant, hi havia gran quantitat de materials contaminants. La Ceva sospita que la suposada restauració a consistit en cobrir de terra vegetal tot l’abocador, sense retirar els materials contaminants que poden repercutir en les aigües del aqüífer de la zona.

 La superficie de l’abocador era d’uns 4.500 m² i la destrucció que s’ha fet per construir el circuit a afectat a uns 29.500 m², curiosa restauració la que destrueix més massa forestal de la que intenta restaurar.

 La CEVA ha denunciat els fets davant el Seprona, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Conselleria de Medi Ambient i la Fiscalia de Medi Ambient perquè s’investiguen les possibles irregularitats.

 La CEVA demana que es faça públic amb quins diners s’ha contruït el circuit i si s’han desviat fons per fer-lo destinats a la restauració de l’abocador.

 La CEVA ha demanat a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit que li, d’acord amb la llei d’infromació el medi ambient, facilite tota la informació relativa a aquests projectes.