INTENTEN CREMAR LA SEU DE L’ESTACIÓ D’ALBAIDA

La seu de l’Agrupació Contra Incendis Forestals de la Vall d’Albaida (ACIF) i durant molts anys de la CEVA, situada a l’antiga estació de trens d’Albaida, va patir el dijous 3 de juliolIncendi seu ACIF un incendi que va afectar l’edifici, els vehicles i el material amb què realitza les seues tasques. El foc va iniciar-se sobre les 18.00, i en l’extinció de les flames hi van participar bombers del parc d’Ontinyent.

ACIF ha denunciat els fets a la Guardia Civil, perquè assegura que l’incendi va ser «clarament intencionat» ja que van trobar una ampolla amb restes de gasolina.

Els danys han estat valorats en 15.000 euros. Entre els béns afectats hi ha el camió-cuba, cedit per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a la qual ja han demanat un nou local on poder traslladar el material que s’ha salvat del foc. ACIF feia ús de l’antiga estació cedida per l’Ajuntament d’Albaida, qui la té en cessió d’ADIF, propietària de l’edifici.

SEGONA EDICIÓ CURS AUTOCONEIXMENT SÒL PÈLVIC (A L’AMETLA DE PALLA)

Aquest curs, que tindrà lloc el dissabte 24 de maig al CEA l’Ametla de Palla, ens servirà per a conèixer i aprendre a treballar una part del nostre cos tant oblidada com important: el sòl pèlvic. un conjunt muscular implicat en aspectes de la vida tan diversos com la sexualitat, la continència urinària i fecal, l’embaràs i el part. El preu del curs és de 20€ i si estàs interessat en apuntar-t’hi cal que envies un mail a eineperacreixer@gmail.comcartell sòl pèlvic 2a edició 24 maig

 

CURS GRATUÏT CULTIU ECOLÒGIC SOLANÀCIES (TOMAQUERES, ALBERGINES…)

Curs GRATUÏT sobre el Cultiu en Ecològic de les Solanàcies certificat per la Generalitat Valenciana a través de l’IVIA. Serà els dimecres 14, 21 i 28 de maig al Centre d’Educació Ambiental l’Ametla de Palla (Carrícola-Vall d’Albaida). Les persones interessades en participar-hi cal que envien un mail a ceva.coordinadora.ecologista@gmail.com tot indicant nom i cognoms, telèfon i DNI. 

Tot i que la docència del curs és gratuïta, les persones participants caldrà que facen un donatiu 4 euros per al manteniment del CEA l’Ametla de Palla. Les persones menors de 16 anys, jubilats i funcionaris poden participar al curs però no podran rebre el certificat oficial de l’IVIA.
Curs gratuït cultiu eco solanàcies

CAMPANYA «NO AL TTIP»

És extraordinària la poca atenció que està tenint a Espanya la preparació del Tractat de Lliure Comerç entre els EUA i la Unió Europea, i això malgrat que l’aplicació d’aquest tractat tindrà un efecte molt negatiu en el benestar i qualitat de vida de les classes populars del països de la Unió Europea.

Podeu trobar informació detalla del TTIP i de la campanya estatal en la seua contra al blog: http://noalttip.blogspot.com.es/

Al següent VÍDEO, de set minuts i subtitulat en castellà, us en fa un resum.

 

 

 

 

LA CEVA AMB EL CINEMA

cartell ficmao

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE MEDI AMBIENT A ONTINYENT
FICMAO
 
 
24-25-26 DE MAIG 
Centre Cultural Caixa Ontinyent
 
Documentals, activitats infantils, espectacles, 
taller d’audiovisual….i molt més
 
Més info: 
 
 
Ho organitza: 
Regidoria de Medi Ambient
Ajuntament d’Ontinyent
 
Hi col·labora:
CEVA
 

TROBADA COMARCAL DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LA VALL D’ALBAIDA

ametla de palla

 

Benvolgut company@,

Potser ja saps que el proper 20 d’octubre va a tindre lloc una TROBADA COMARCAL DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI A LA VALL D’ALBAIDA. La custòdia és una fórmula de gestió del territori, que compta amb el protagonisme de la societat civil, associacions i ens socials, que ja ha provat la seua eficiència i eficàcia en nombroses localitats valencianes, i que pensem que també poden ser una eina útil per a la Vall.

Per això et convidem a la jornada que tindrà lloc el dissabte 20 d’octubre a partir de les 10 hores a la localitat de
Carrícola, en concret a l’Ametla de Palla, edifici bioclimàtic alçat pels voluntaris de la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA).

A aquesta convocatòria estan convidats gestors i tècnics municipals, propietaris, assocacions, ens socials i representants de la societat civil que siguen sensibles amb la custòdia del territori de la Vall d’Albaida, a més de aquelles persones que a títol personal hi vullguen assitir. A l’adjunt hi tens el programa de l’acte.

Esperem que la proposta siga del teu interés, i si és així, pots confirmar la teua participació aotecnica@custodiaterritorivalencia.org o custodiaterritorivalldalbaida@gmail.com. Una salutació ben  cordial i gràcies per la predisposició que segur tindràs. Et pregue faces aplegar aquesta invitació a aquelles persones o entitats que creges que poden estar interessades en aquesta temàtica. Salut,

Avinença, CEVA i IEVA

Per a qualsevol dubte sobre l’acte del dia 20 d’octubre, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels correu electrònic tecnica@custodiaterritorivalencia.org o telefonant al  679 96 07 30 (de dilluns a divendres de 10 a 12h). Així mateix ja pots confirmar la teua participació per qualsevol d’aquestes dues vies. Per aquelles persones que es vullguen quedar a dinar s’ofereix un menú d’11€. Cal reservar plaça per al dinar via mail. Més info custòdia:http://www.custodiaterritorivalencia.org/